Saturday, November 4

Google Docs

Παρόλο που όταν ανακάλυψα πρώτη φορά το Google docs & spreadsheets ήμουν κάπως διστακτικός για το κατά πόσο θα μπορούσε αυτό να με βοηθήσει, τελικά αποδείχτηκε πως είναι πάρα μα πάρα πολύ λειτουργικό και χρήσιμο, τουλάχιστον για το λόγο που το χρησιμοποιώ εγώ.

Αφορμή να το χρησιμοποιήσω πρώτη φορά ήταν προ καιρού που ήθελα να κάνω μια εργασία για το Τ.Ε.Ι μου και δεν είχα εγκατεστημένα τα ms office στο pc μου. Έτσι αποφάσισα να γράψω την εργασία στο google docs. Όλα πήγαν καλά και δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα με το γράψιμο της εργασίας.

Επιπλέον παρατήρησα ότι υπάρχει δυνατότητα να δημοσιεύσω την εργασία στο internet για να μπορεί ο καθηγητής να την δει και από εκεί.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως όπως με ενημέρωσαν οι φίλοι μου που θα κάνουμε μαζί τις εργασίες όλο το χρόνο, αφού τους είπα ότι έκανα την εργασία στο google docs, είναι ότι και αυτοί έχουν πρόσβαση στο internet, και έτσι θα μπορούμε εκτός από το να ανεβάζουμε την εργασία στο internet, να μπορεί ο καθένας να εργάζεται-βλέπει-παρεμβαίνει στο κείμενο της εργασίας!

Αυτά όσο αφορά το google docs, τέλος να πω ότι το Firefox 2 τα σπάει και παρέα με το greek dictionary είναι ένα φοβερό εργαλείο.

6 comments:

Stavros Amanatidis said...

so, you are attending the lectures! And I guess you are going to do some projects.. I don't believe it if I don't see the results :)

I don't have time(i am lazy) to read how google docs resolves conflicts, so if you have any idea(or more time(less lazyness)) tell me.

Conflict emerges when you and your friends change the same text simultaneously.

But still, the idea is nice..
However, since I remember that you said once upon a time that you want to make a server, you can create professional version control system to help you and your fellow students work on the same project. And it's just a piece of cake to install it. just RTFM :)

Stavros Amanatidis said...

By create professional version control system I mean to create it at your server. And when I say(type) create, I mean to install actually :)

Stavros Amanatidis said...

and if you receive an xml attachment at your gmail account, it has the option to open it in google spreadsheets!

I like.. :)

Stavros Amanatidis said...

xls I meant.. :)

I have to stop studying about xml..

Unknown said...

Και πρέπει να σταματήσεις και τα ναρκωτικά μου φένεται Σταύρο...!! Γιατί κάνεις comments στα αγγλικά ενώ το 98.76% του Post είναι γραμμένο στα ελληνικά... με ελληνικά γράμματα..?

webmaster said...

Αυτό δε μπορώ να το καταλάβω ούτε εγώ lipis :D Αλλά Στάυρος είναι αυτός θα έχει το λόγο του !