Tuesday, December 5

8..9..10

1.Ποτέ μου, από το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο και το Τ.Ε.Ι αργότερα δεν κατάλαβα ένα κόμπλεξ που έχουν ορισμένοι καθηγητές. Πρόκειται για τον τρόπο που βαθμολογούν τα γραπτά των μαθητών. Κάποιοι λοιπόν, έχουν το κόμπλεξ ( γιατί εγώ ως κόμπλεξ το βλέπω ) να πιστεύουν το εξής: το 8 είναι ο τέλειος βαθμός που μπορεί να πάρει ο μαθητής, το 9 είναι του καθηγητή και το 10 του θεού ( !!!).
Ακούγεται αστείο αλλά πολλοί καθηγητές βαθμολογούν έτσι.. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η βαθμολογία είναι απλώς μία κλίμακα που δείχνει πόσο σωστό ήταν ένα γραπτό; Είναι τόσο δύσκολο; Σε προηγούμενο μου εργαστήριο στη Φυσική, είχα μία "τέλεια αναφορά" όπως μου είπε η καθηγήτρια, αλλά πήρα 8. Ρωτάω λοιπόν κι εγώ ο αφελής, γιατί εφόσον ήταν τέλεια η αναφορά μου πήρα 8; Η απάντηση που πήρα είναι να μην ασχολούμαι με τέτοια πράγματα και να μην είμαι βαθμοθήρας! Τι να πω.. Δική μου άποψη είναι ότι οι βαθμοί πρέπει να μπαίνουν με βάση το 10 και όχι με βάση θεούς και παναγίες, αν το γραπτό είναι για 10 ας πάρει 10, αν είναι για 8 ας πάρει 8. Τόσο απλά, γιατί δηλαδή πρέπει να το κάνουν τόσο δύσκολο..

2.Μόλις τέλειωσα την αναβάθμιση του υπολογιστή μου και πλέον μπορώ να πω ότι έχω τόσο πολύ χώρο στους σκληρούς που μπορώ να αποθηκεύω ασταμάτητα δεδομένα για τα επόμενα 3 χρόνια, τέλος και στα άπειρα partitions που είχα κάνει χωρίς λόγο. Πολύ όμορφη αίσθηση να τα βλέπεις όλα τακτοποιημένα στον υπολογιστή σου ε; Από τα καλώδια μέχρι την επιφάνεια εργασίας. Ας δούμε πόσο θα κρατήσει αυτό!

3. Το πρόβλημα μου με την σύνδεση στο internet ακόμα δεν έχει λυθεί και ούτε πρόκειται με τις διαθέσεις και το θράσος που έχει ο Ο.Τ.Ε. Αν άλλαζα ISP μήπως άλλαζαν τα πράγματα; Ξέρει κανείς; Αν και πιστεύω ότι έχει να κάνει καθαρά με τον Ο.Τ.Ε

4. Τέλος δε μπορώ να καταλάβω γιατί πάνε όλοι να βγάλουν πίσω από το πενταπλό φονικό στο Αγρίνιο χιλιάδες θεωρίες για το τι έγινε, αν ήταν άλλοι από πίσω ή μήπως κατέβηκαν allien και τους σκότωσαν. Αποκλείεται ένας καθυστερημένος κομπλεξικός χωριάτης ( με την κακή έννοια ) να τα πήρε που κάποιοι έμπαιναν στα κτήματα του και κυνηγούσαν και να τους καθάρισε; Όσο για το γιατί δεν αντέδρασαν αυτοί, εσείς θα γυρίζατε να σκοτώσετε άνθρωπο μέσα στον πανικό, χωρίς να είστε σίγουροι για το τι γίνεται; Εγώ πάντως δε νομίζω να το έκανα και τόσο εύκολα.

1 comment:

Stavros Amanatidis said...

για το 1, έχουν δίκαιο οι καθηγητές.. Δεν γίνεται να παίρνεις 10! Ειδικά αν αυτοί ως φοιτητές δεν πήραν ποτέ 10.. Εκεί ίσως να βρίσκεται το κομπλεξ.

2, συγχαρητηρια

3, διάβασε το blog του chris-top

4, συμφωνώ και χθες συζητούσαμε με τον Τεο αυτό ακριβώς που λες στην προτελευταία πρόταση