Monday, September 18

ΕΡΤ...Με το ζόρι


Το καλοκαίρι που μας πέρασε παρακολούθησα ελάχιστη ώρα τηλεόραση κυρίως λόγω του περιορισμένου χρόνου που είχα μιας και δούλευα στο μαγαζί του πατέρα μου. Τι παρατήρησα λοιπόν αυτές τις λίγες φορές που είδα τηλεόραση; Ότι το καλοκαίρι απλά δεν υπάρχει τίποτα το "φρέσκο" στην τηλεόραση πέρα από τις ειδήσεις (ας μη το σχολίασω αυτό καλύτερα). Πέρα από μερικές αθλητικές διοργανώσεις που μπορεί να συμπέσουν με το καλοκαίρι όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα της τηλεόρασης είναι κενό, κενό από οτιδήποτε καινούριο, ενδιαφέρον ή πρωτοποριακό. Μόνη όαση πέραν των αθλητικών γεγονότων είναι ορισμένες επαναλήψεις κάποιων αγαπημένων μας τηλεοπτικών σειρών του χειμώνα που πέρασε. Λέω του χειμώνα που πέρασε, και λέω κάποιες, γιατί τις περισσότερες φορές βλέπουμε σειρές πέντε και δέκα χρόνων πισω.

Όλα αυτά είναι αρνητικά, με στεναχωρούν και με προβληματίζουν ΟΜΩΣ δε μπορώ να κάνω και πολλά μιας και τα παραπάνω τηλεοπτικά κανάλια είναι ΙΔΙΩΤΙΚΑ. Το οποίο σημαίνει οτι μπορούν να διαμορφώνουν το πρόγραμμα τους όπως αυτοί θέλουν και όπως νομίζουν με στόχο τη μεγιστοποιήση του κέρδους. Είναι δικό τους το πρόβλημα αν έχουν επιλέξει μια τόσο άτιμη συμπεριφορά σε μερίδα πελατών τους που επιμένει για διάφορους λόγους να τους παρακουθεί μέσα στο κατακαλόκαιρο. Εφόσον λοιπόν έχω το δικαίωμα και δε πληρώνω και κάποια συνδρομή για να τους παρακολουθώ, το ζήτημα αυτο πέρα απο το να με λυπεί δε με αφορά.

Εγώ, ο Έλληνας πολίτης, έχω την δική μου κρατική τηλεόραση που την πληρώνω κάθε μήνα ακομα ΚΑΙ ΤΟΥΣ καλοκαιρινούς μήνες για να μου προσφέρει αυτά που πρέπει να προσφέρει κάθε σωστό κρατικό κανάλι. Αντιγράφω το εξής απο την αποστολη της ΕΡΤ Α.Ε :

H ΕΡΤ Α.Ε. (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) είναι δημόσια επιχείρηση η οποία έχει αποστολή όπως ορίζεται από το Ν.1730/87, να παρέχει ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες οι οποίες συμβάλουν στην ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία των Ελλήνων, στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο.

Ρωτώ λοιπόν: Γιατί η ΕΡΤ σταματάει το κανονικό της πρόγραμμα μέσα Ιούνη και το συνεχίζει μέσα Σεπτέμβρη;

Σταματάμε μήπως να πληρώνουμε την ΕΡΤ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ; Οχι.
Ενδιαφέρει την ΕΡΤ το πόσοι θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της; Όχι μιας και όπως υποστηρίζει πρώτη προτεραιότητα έχει η ποιότητα του προγράμματος. Άλλωστε μη γελιώμαστε, ακόμα και τον χειμώνα δεν έχει και μεγάλη τηλεθέαση( δεν είναι και σκοπός της άλλωστε αυτό).

Τότε γιατί σταματάει το πρόγραμμα; Για πιο λόγο θα πρέπει εγώ να βλέπω μαζί με τα σκουπίδια της ιδιωτικής, και αυτά της δημόσιας τηλεόρασης;

Δεν υπάρχει κανείς σεβασμός σε αυτούς που επιλέγουν να ψυχαγωγηθούν μέσω της κρατικής τηλεόρασης το καλοκαίρι; Πρέπει να μάθουν απ έξω την κάθε σειρά του προηγούμενου χειμώνα;

ΕΡΤ με το ζόρι λοιπόν καθώς δεν υπάρχει πρακτικά τρόπος να μην πληρώνεις την υπηρεσία αυτή.
ΕΡΤ που δεν καλύπτει αυτά που "τάζει" σε όλους εμάς που την χρηματοδοτούμε.

Τέλος να αναφέρω ότι από το
site της ΔΕΗ βρήκα πως έχει 7.100.000 πελάτες, και κάθε ένας από αυτους πληρώνει σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση που βρήκα ( που είναι του 2004) 3,2 ευρώ στον λογαριασμό για χάρη της ΕΡΤ. Κάνετε μια μίκρη πράξη και θα δείτε τα έσοδα της κρατικής μας τηλεόρασης μόνο και μόνο από αυτή την πηγή. Χωρίς να αναφέρουμε τις διαφημήσεις που προβάλει, και κανένα 4ωρο τηλεμάρκετινγκ σχεδόν κάθε νύχτα( χάθηκε να δείχνει κάποιο ντοκυμαντέρ ή κάτι άλλο πιο δημιουργικό για τους άτυχους που έχουν διαφορετικό ωράριο από το μεγάλο μέρος των τηλεθεατών).

Αυτό που ζητώ σαν Έλληνας πολίτης είναι το δικαίωμα να μπορώ να επιλέξω αν θέλω ή οχι να αγοράσω τις υπηρεσίες της ΕΡΤ.
Ακόμα κι αν αυτό δεν γίνει θέλω να βλέπω καινούρια πράγματα όλο το χρόνο 24 ώρες το 24ωρο.
Θέλω να μην κατασπαταλόνται τα χρήματα που δίνω για ντίβες της ελληνικές τηλεόρασης που εισπράτουν πολλά εκατομύρια και σε ανθρώπους που την βλέπουν ως Λαχείο την ΕΡΤ για να πλουτίσουν.


Υ.Σ Μόνο στο σημερινό πρόγραμμα της ΕΡΤ μέτρησα 9 επαναλήψεις προγραμμάτων..Για να μην αναφέρω ορισμένα βραζιλιάνικα μεταγλωτισμένα σίριαλ τρίτης και τέταρτης διαλογής.


Ορισμένα links :

ert.gr

dei.gr

2 comments:

Stavros Amanatidis said...

pes ta eulogimene..
swsth parathrhsh gia thn ert..
thn plhrwnoume pou thn plhrwnoume, as kanei kai kamia sovarh douleia.. kanena documanter..

Anonymous said...

mixalhhhhh..
pantws egw eida polles tainies to kalokairi sth net...alla den eixe tipote allo endiaferon...
eimai mazi sou...empros ston agwna pou arxises...